Liverpool Hipokrit?


Suarez bukan racist!

Salam dan selamat sejahtera. Harini aku geledah website berharap ada berita Liverpool beli player hebat-hebat. Tapi hari aku dicemari dengan berita Suarez hipokrit. Suarez bukan racist! FA sendiri cakap. Jadi boleh berhenti panggil Suarez racist sebab itu lagi racist!!! Dia hanya guna perkataan yang tak betul. Itu sahaja. Bila Liverpool sokong semua kutuk dan suruh Suarez minta maaf je senang. Tapi bila dah keluar statement minta maaf kata tak ikhlas la, tak apa la. Ketuanya adalah ketua kempen Kick It Out kat sana. Apa masalah dia dengan Suarez? Aku rasa dia yang racist. Dah minta maaf tu sudahla. Nak buat apa lagi? Denda sudah, gantung pun sudah. Evra yang mengaku panggil dia South American tu boleh pulak? Sebab apa? Sebab orang kulit hitam tak mungkin racist? Karut!!

Sibuk kata orang racist. Tak payahla nak refer warna kulit kalau nak equality sangat…macam la orang tak kenal Evra tu sapa…

Tak cukup dengan Suarez, diorang cakap Liverpool macam-macam. Hipokrit la apa la. Hipokrit sebab sokong kempen Kick It Out dan dalam masa sama sokong Suarez. WTH??? Kalau betul la FA dan kempen ni nak kasi fair pada semua pemain luar siasat la kes Terry tu jugak. Ke tak boleh? Sebab dia player England? Yang pegawai FA hantar emel racist tu macam mana pulak? Hahah…Sudahla…benda dah setel. Lagi mau kecoh ka? YNWA.

Sumber :

Goal.com <— aku bagi satu sudah, bersepah je dalam news pasal ni.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s