Macamana nak tengok Live Streaming?


Salam dan selamat petang. Tengok bola ni ada maca-macam cara. Ada yang dok tergolek depan tv kat rumah. Ada yang menjerit-jerit dengan member kat kedai mamak. Mamak sampai tensen duduk 2 jam order air kosong sesaje…hehe. Ada jugak yang tengok live streaming. Ni aku nak cerita sikit, dulu masa aku kerja kat Bahau, memang rumah ada Astro..tapi channel sport takde. Punyalah malas nak subscribe…aku streaming je. Syarat nak streaming ni senang je…kene ade minimum internet 1mbps yang pakai sorang-sorang inipun kena gak ikut kualiti line internet time nak streaming tu. Kadang-kadang elok..kadang-kadang tak elok. Jadinya kalau ada unifi memang cun la nak streaming. Tapi biasanya unifi ni kat area yang maju macam KL dan sebagainya..jadi pelik la kalau takde Astro pulak kan? Mungkin dia pakai Internet TV je la kot. OK..tengok screenshot kat bawah ni…tengok turutan dan ikut je. Klik pada gambar screenshot ni untuk pergi ke web live streaming. Sila duduk depan komputer 1 jam sebelum perlawanan ye…link akan mula dipaparkan waktu tu…

Klik pada gambar untuk ke web Live Streaming

1. Klik dan tukar kepada GMT +8 untuk waktu Malaysia

2. Klik VIDEO untuk paparkan link

3. Klik mana-mana link yang dipaparkan (perhatikan maklumat disebelah link – samada memerlukan pendaftaran atau tidak)

Selamat menonton!!!

3 thoughts on “Macamana nak tengok Live Streaming?

  1. Click on the picture to go the streaming links site

    1. Change to your time zone
    2. Click on video to reveal the links
    3. Click any link you want (check the info – require registration or not)

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s