Fulham 1-0 Liverpool. Good game, bad result.


Spearo dilayang kad merah (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Liverpool kalah juga akhirnya lepas berderet2 menang dan seri. Bagi yang tengok game ni memang akan rasa kecewa yang teramat sangat. Kita dah main dengan baik. Ada peluang untuk menang dan aku yakin kita boleh dapat gol kemenangan..tapi keputusan referee untuk bagi kad merah kat Spearing jadi titik tolak kemenangan Fulham kali ni. Tak dinafikan Fulham pun ada banyak peluang untuk dapatkan gol tapi referee nampak bias bila menafikan Suarez kebanyakan freekick. Ini dah jadi sama kes dengan Crouch dulu. Semua referee diminta tengok Crouch bila die melompat untuk tanduk bola. Asal pegang orang je foul. Kesian kat Crouchie time tu..dan sekarang Suarez bakal menerima nasib yang sama.Liverpool ada 2 peluang untuk skor dari freekick yang berhampiran gol tapi tak cukup power. Pertama dari Bellamy dan kedua dari Suarez. Bagi aku Suarez tak payah sepak freekick dah lepas ni. Bagi Adam lak. Fulham menang hasil jaringan Dempsey yang laju menyambar bola muntah hasil rembatan Murphy…Reina yang cemerlang sepanjang game buat satu kesalahan dan dihukum dengan dahsyatnya..huhu~

Apa positif dari game ni? Liverpool memang nampak nak menang dari sepak mula lagi. Passing dengan cepat untuk sampai ke pintu gol lawan. Dah kurang maen back pass. Gandingan Agger-Skrtel makin mantap. Reina cemerlang macam biasa (kecuali sekali). Hendo dah mula tunjuk taring. Liverpool ada bench yang agak kuat.

Komen? Liverpool kena ada sorang lagi striker yang clinical. Suarez lebih kepada provider bagi aku. Carroll pulak..ade game die boleh main..ade game tak..dan sure Kenny pon susah nak decide bagi die main. Nak taknak kena carik pengganti Lucas. Spearing ok. Tapi kalau die injured/ dalam kes ni…sent-off…takde sape boleh ganti…

Soroton game

1st half

5′ – Luis hantar through ball dapat kat Dembele yang lari belakang defence tapi Reina save.
7′ – Adam hantar through ball ke tepi untuk Suarez cross…Carrolll rembat dan Schwarzer save.
8′ – Spearo tackle dan dapat kat Bellamy..bawak sampai ke atas tapi ditackle oleh Riise
12′ – Liverpool cross bertubi2 dan akhirnya dapat kat Adam..rembat…tersasar…
15′ – Suarez rembat melambung
16′ – Reina save sepakan Dembele sekali lagi..nampaknya malam ni Dembele paling bersungguh nak skor nih…
18′- Adam tanduk bola bagi kat orang dan dempsey dapat rembat! tapi diselamatkan sekali lagi oleh Reina…nasib baik ko Adam…
19′ – Riise dipersalahkan sebab tackle Bellamy berhampiran dengan kawasan corner belah kanan…Adam cross…Schwarzer tangkap dengan mudah…
20′ – Spearing passing melalut sebab kena pressure dan member2 taknak dok dekat
21′ – Spearo tackle menghasilkan counter attack…Suarez dengan skill berhentikan bola yang menarik (kena tgk kalau ade dalam highlight!) hantar jauh kedepan untuk Bellamy tapi tak dapat tahan..bola keluar…
22-25′ – Adam dan Henderson pass melalut..banyak sangat pass melalut malam nih…
27′ – Henderson dribble menuju ke gol dan cuba curve bola…schwarzer lepas…tapi kena tiang bahagian dalam dan melantun keluar…cantik gile hendo main…!
28′ – Enrique lak pass melalut..haih…
30′ – Adam hantar bola kedepan…Carroll tanduk kebawah…Suarez rembat!…tersasar…
32′ – Suarez dribble fullback..dapat cross rendah untuk Carroll…tak tepat sentuhan Carroll…kalau tak kompem masuk walaupon defender tgh pressure dan blok bola…
36″ – Reina save lagi!
39′ – Dembele shoot! deflected..dan dapat ke Reina….
39′ – Passing melalut dari Agger pulak…
45′ – freekick untuk Liverpool…mudah ditanduk keluar…

2nd half

48′ -Bellamy dikatakan mengasari Dempsey. Dempsey tak puashati nak gaduh.Dua2 Kad kuning. Sengal punya referee.
51′ – Corner. Skrtel hampir dapat set bola untuk Carroll..sayang…
52′ – Corner. Schwarzer tolak keluar…Enrique rembat! arggghhhkenapa Carroll tak usik bola tu..kalau tak kompem masuk!
54′ – Suarez dengan dribblenya masuk dalam kotak penalti…tolak lepas defender…lari kedepan…hangeland guna kekuatan badan…riise datang masuk dan langgar Suarez..jatuh…ref tiup wisel..tangan Suarez kena bola…Kamon la Ref!
58′ Liverpool quick counter attack..Adam bawak bola sampai kotak penalti..Senderos tackle! dan ..freekick je…betul2 sebelum line penalti…dem!
60′ – Bellamy amik freekick tapi kena blok…rugi2…Corner. Agger tanduk ketepi.
62′ – Johnson punya through baldapat kat bellamy..rembat! Aiyoo…jauh kesebelah sana…
64′ – Suarez tanduk kebawah untuk Carroll rembat! Wide….
65′ – Enrique lambung bola masuk penalti..dapat kat Suarez…gol!!!!!!..tapi linesmen angkat bendera…Suarez offside…Suarez buat muka tak puashati kat linesmen…
68′ – Kenny sepak bola sekuat hati masuk balik padang..kehkeh..tak puashati je gayenye…
71′ – Tackle cantik dari Spearo…What?!!!!! Red card!!!! Kamon la ref!!! Bola kot!!!!!!!
75 – Bellamy n Carroll off…Kuyt and Downing on.
79′ – Dempsey sepak kena palang…Reina dah takleh buat ape dah..seb baek…
80′ – Reina tepis rembatan Dembele..again!
83′ – Downing rembat!!!!!! tepis…dan kena tiang…arghh!!! terer lak Schwarzer malam ni…
84′ – Murphy rembat…Reina tangkap..terlepas…Dempsey skor!!!!!!! Arggggghh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
87′ – Adam rembat! melalut…huhu~
92′ – Freekick Liverpool…last chance untuk skor. Kamon Suarez! Dem..tergelincir mase amik freekick…
94′ – Wisel penamat.

Rating aku untuk pemain-pemain Liverpool

Reina – 7
Johnson – 6
Skrtel – 6
Agger – 6
Enrique – 6
Hendo – 7
Spearing – 7
Adam – 6
Bellamy – 6
Carroll – 5
Suarez – 7

Doni –
Maxi –
Coates –
Downing – 6
Carragher –
Kelly –
Kuyt – 6

Match report SKYSPORT

YNWA

One thought on “Fulham 1-0 Liverpool. Good game, bad result.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s